rcaieftin-asigurari.rorcaieftin-asigurari.ro 0774 444 111 0774 444 111 0770 114 477 0770 114 477
  rcaieftin-asigurari.ro Asigurare RCA Asigurare Locuinte Asigurare Calatorie Asigurare Casco Asigurare Malpraxis   

Tarifele RCA - cum se calculeaza?

Tarifele RCA de la asigurator la asigurator

Tarifele RCA pentru asigurarea de raspundere civila auto (RCA) difera de la societate la societate si, in mod obligatoriu, tarifele RCA sunt publicate pe site-urile web ale asiguratorilor. In Romania, companiile de asigurari stabilesc propriile tarife RCA si informeaza Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru a le aproba.

Tarifele RCA Ieftin

Afla acum tarifele concrete ale RCA ieftin. Cel mai usor si intuitiv formular de calcul RCA. Incearca-l GRATUIT acum!

Dinamica tarifelor RCA

Asiguratorii pot aplica factori de corectie diferiti pentru a obtine tarife RCA optime (prin reducere sau majorare a primei de asigurare standard), in functie de diverse criterii pe care asiguratorul le considera necesare. Dupa aplicarea acestor corectii, asiguratorii sunt obligati sa aplice sistemul bonus-malus acelor tarife RCA pentru a stabili tarifele RCA finale pe care asiguratul trebuie sa le plateasca.

Asiguratorilor le este interzis sa practice tarife RCA mai mici decat acele tarife RCA calculate pe baza primei de baza, exceptie facand cazurile in care asiguratorul poate oferi tarife RCA cu reduceri acordate persoanelor cu deficiente ale aparatului locomotor si/sau pensionarilor.

La calcularea tarifelor RCA pentru persoanele juridice, se pot aplica majorari de prima pentru societatile care activeaza in domeniul transportului international de marfuri si pasageri, in domeniul inchirerii de autovehicule, in domeniul taximetriei, scolilor de soferi, etc.

Cum stabilesc asiguratorii tarifele RCA?

Plecand de la aceste mari diferentieri de tarife RCA, pe parcursul dezvoltarii pietei de asigurari s-au implementat tarife RCA segmentate pe criterii de genul: localitati, marci autovehicule, puterea motorului, vechimea permisului de conducere, calitatea de parinte, etc. Toate aceste criterii au rolul de a ajusta sau reduce tarifele de baza si de a contura valoarea finala a ceea ce numim tarife RCA.

Segmentarea tarifelor RCA a aparut din dorinta asiguratorilor de a-si selecta clientii prin valoarea tarifelor RCA practicate.

Beneficiaza de cele mai bune tarife RCA

Folosind rcaieftin-asigurari.ro, echipa BTM Asig Online - Asigurari online va garanteaza ca veti beneficia de CELE MAI BUNE TARIFE RCA de pe piata. Avand colaborari cu toti asiguratorii de pe piata, BTM Asig Online - Asigurari online va poate oferi tarife RCA de la toti marii asiguratori de pe piata de asigurari din Romania.

RCA ieftin • RCA online •  contacteaza-ne • termeni si conditii •  politica de confidentialitate • GDPR • tarife RCA • cel mai ieftin RCA  • terminologie in domeniul asigurarilor • Livrare si plata
Iti recomandam rcaon.ro, cel mai bun site de asigurari din Romania! si Asigurare RCA de la rcaon.ro
2011-2023  •  S.C. BTM - Asig Online S.R.L.  •  Toate drepturile rezervate.
v3.3.9 Site-ul nostru este 100% functional pe urmatoarele platforme: